The Day Before, MYTONA, Vyšla slibovaná ukázka z hraní The Day Before

Vyšla slibovaná ukázka z hraní The Day Before

Podívejte se na 10 minut notně nezáživné akce. Vývojáři mají před sebou kus práce

Zdroj: Fntastic
3. 2. 2023
Název: The Day Before Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , Žánr: ,

Ještě před tím, než vývojáři ze studia Fntastic odložili vydání The Day Before z března na listopad a než se rozběhla podivuhodná kauza kolem důvodů tohoto odkladu, slíbili hráčům dlouhé video přímo z hraní. Ačkoliv předchozí trailery herní segmenty obsahovaly, hráčům se zdály až příliš nakašírované a snad i v zájmu rozptýlení pochyb, zda hra vůbec existuje, chtěli vidět víc. A jak vývojáři slíbili, tak i s drobným zpožděném kvůli údajnému sporu o ochrannou známku na název hry učinili. Jenže pokud bylo cílem dát konečně jasně najevo, že je vše v pořádku a hráči se nemusí ničeho obávat, nové 10minutové video spíše přineslo další otázky a pochyby jen vzrostly.

Předně, hra neměla být ve skutečnosti připravená na to, aby 1. března vyšla, jak se mylně dočtete na stránkách některých magazínů. Ačkoliv připouštíme, že okolností působí značně pochybně, vývojáři v doplňujícím vyjádření pro IGN vysvětlili, že s takhle dlouhým odkladem počítali už nějakou dobu a chtěli o tom hráče informovat právě prostřednictvím gameplay ukázky. Pak se ale měl objevit problém s ochrannou známkou, který se ale zavázali do nového termínu vydání 10. listopadu vyřešit. Sami lidé ze studia Fntastic pod tíhou kritiky a dotazů ze strany médií uvedli, že na dokončení potřebují více času, čili nová ukázka opět nemůže reprezentovat finální stav. Tím rozhodně projekt The Day Before nehájíme, jen je férové uvádět věci na pravou míru a zasazovat je do kontextu toho, co vývojáři o hře skutečně řekli.

Pak je tu ale samotné video, které už přirozeně hodnotit můžeme, a to konstatováním, že práce bude ještě asi hodně. Ačkoliv hra působí po stránce grafiky obstojně a video dovoluje nahlédnout třeba do inventáře nebo systém úpravy zbraní, v dlouhých deseti minutách se neděje vůbec nic převratného. Jak je patrné, v The Day Before budete moci prozkoumávat okolí a získávat spoustu haraburdí. Dojde na občasné střety se zombiemi, které ale nejsou žádnou velkou výzvou díky výbavě obou hráčů a nezmění se to ani na konci, kdy se užuž schyluje k trochu větší akci. Netvrdím tím osobně, že by všechny hry musely být akční a survival z postapokalyptického světa nesměl být v zásadě klidný a chvíli i bez akce, ale bavíme se o videohře a právě přemíra klidu a nicnedělání hráče vysloveně dráždí.

Také z technického hlediska nelze nic moc usuzovat, protože neznáme rozsah mapy, po které se postavy pohybují. Je to celé velké město, ze kterého jsme viděli jen část? Nebo jde o uměle navozený pocit díky vymodelovaným několika ulicím a vzdálené kulise centra? Těžko také jakkoliv posuzovat gunplay, protože akce bylo tak málo a stále bychom jen mluvili o dojmu z videa. Celkově v nás ale převládá podivný pocit, že hra na tom ani zdaleka není dobře, a ačkoliv nutně nesdílíme přesvědčení, že hra neexistuje a celé je to jeden velký podvod, vývojáři mají před sebou zřejmě ještě spoustu práce, aby hráče přesvědčili.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru