1428: Shadows over Silesia, KUBI Games, 1428: Shadows over Silesia spouští kampaň na Hithitu

1428: Shadows over Silesia spouští kampaň na Hithitu

Autor láká na předběžný přístup do nové středověké české hry a další zajímavé odměny

Zdroj: KUBI Games
7. 9. 2021
Název: 1428: Shadows over Silesia Vývojář: Vydavatel: Platformy: Žánr: Datum vydání: 4. 10. 2022

Česká hra 1428: Shadows over Silesia není pro čtenáře a diváky Vortexu žádnou novinkou. Věnovali jsme se jí opakovaně v novinkách, vyzpovídali jsme jejího autora a dokonce jsme si titul ukázali v akci. Nyní se Petr Kubíček vrací nejen s novými informacemi, videem a screenshoty, ale spustil také crowdfundingovou kampaň na Hithitu, jejímž prostřednictvím bude možné získat předběžný přístup do hry.

Středověká akční adventura s fantasy prvky láká na průzkum, náročné hádanky, plížení ve stínech, obtížné souboje i velké bitvy. Pyšní se stylizovanou izometrickou grafikou, která může evokovat akční RPG jako Diablo, ale hratelnost je odlišná. Světem se nebudeme pohybovat jen po svých, ale také na koni, a navštívíme reálná i fiktivní místa ve Slezsku. Díky spolupráci se skupinou Fénix ProDabing budou postavy ve hře mluvit nejen anglicky, jak bylo původně zamýšleno, ale také česky. Ukázky z dabingu už si ostatně můžete poslechnout díky novému videu z kampaně na Hithitu.

Titul nabízí dvě hratelné postavy. Mrzutého husitského hejtmana Hynka a johanitského rytíře Lothara. “Každý má své vlastní motivace a názory na svět kolem sebe, jinou výbavu a schopnosti. Jejich osudy se brzy propletou,” popisuje Petr Kubíček. “Střetnou se se zbraní v ruce, nebo uzavřou křehké spojenectví, aby se bok po boku postavili mnohem horšímu nepříteli?” pokládá hráčům řečnickou otázku.

Podle autora je projekt přibližně v polovině vývoje. Původně plánovaný obsah přitom už teď pořádně nabobtnal. 1428: Shadows over Silesia bude o třetinu větší, než Petr Kubíček na začátku zamýšlel. “Hra bude rozdělena do třinácti kapitol, nad kterými strávíte 20 až 30 hodin čistého času,” vysvětlil. Od začátku vše financoval jen z vlastních úspor a věnoval se jí ve volném čase. Nyní ale potřebuje celý projekt dotáhnout do zdárného konce.

Chybí mu totiž nezávislost a čas, aby se vývoji mohl věnovat na 100 procent. A tak spustil crowdfundingovou kampaň na Hithitu. Jejím cílem je vybrat zbytek potřebné částky nutné k dokončení titulu. “Dostáváte jedinečnou možnost si hru nejen koupit dopředu a tím autora podpořit, ale také získat exkluzivní předběžný přístup k demu, alfa a beta verzi hry,” láká kampaň. Navíc tak lze ovlivnit finální podobu hry na základě zpětné vazby, na kterou se Petr těší.

Petr Kubíček žádá 500 tisíc korun a ihned po spuštění kampaně se začaly objevovat první podporovatelé. Přispět můžete od 200 korun až po 5990 korun. Od necelé pětistovky už máte nárok na plnou hru pro PC a pak postupně přibývá s dalšími příspěvky early access k různým verzím, soundtrack, tričko, odznáček, limitovaná edice nebo dokonce setkání s autorem hry.

Hlavní část projektu vzniká pod rukama jediného vývojáře. Petru Kubíčkovi ale pomáhají další externisté. Hra je ve vývoji dva a půl roku a zatím míří jen na Windows. Autor nicméně uvažuje také o dalších platformách, ovšem jejich případná podpora závisí i na úspěchu PC verze. Technicky tomu ale nic nebrání. Titul pohání engine Unity a bude podporovat gamepady.

1428: Shadows over Silesia ma vyjít příští rok. Více podrobností najdete v kampani na Hithitu, na oficiálním webu nebo na Steamu. Pokud vás zajímavá, jak hra vypadá přímo v akci, podívejte se na náš starší gameplay.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru