Nové hry lákají na podporu Steam Decku

Nové hry lákají na podporu Steam Decku

Jak jsou na tom Hi-Fi Rush, Hogwarts Legacy, Dead Space, Wild Hearts či titul od Ubisoftu

Zdroj: Pierre-Loup Griffais
6. 2. 2023

Hned několik her se v posledních dnech přihlásilo o podporu Steam Decku, případně jejich autoři upřesňovali, jak to s nimi v budoucnu bude. Začneme rytmickou hudební akcí Hi-Fi Rush od japonského studia Tango Gameworks a Bethesdy. Ta se nově jen krátce po vydání pyšní plnou podporou cestovního zařízení od Valve. Už tento týden se vypravíme do bradavické školy čas a kouzel s Hogwarts Legacy od Avalanche Software. Komunitní manažer studia Chandler Wood v předstihu potěšil, fanoušky, když prozradil na Twitteru, že i tento titul nabídne plnou kompatibilitu. 

Za připomínku stojí rovněž zjištění magazínu Polygon, který chválí, jak po updatu funguje remake Dead Space na Steam Decku. Ačkoli původně hra neměla vůbec žádnou podporu, padala a nedala se údajně v podstatě hrát, nyní je prý víc než uspokojivá. A to přitom stále nemá na Steamu razítko plné kompatibility. Titul ale funguje.

A konečně k podpoře Steam Decku se vyjádřili i autoři hry Wild Hearts z týmu Omega Force. Naneštěstí výkonný producent Lewis Harvey na Redditu odpověděl, že při uvedení na trh novinka nebude pro Steam Deck speciálně optimalizovaná, ale autoři doufají, že na to dojde v budoucnu. Nicméně to ještě neznamená, že hra nebude fungovat vůbec. Mohla by se dočkat alespoň nějaké kompromisní podpory.

Naopak kritika zákazníků se v uplynulých snesla na Ubisoft a jeho tituly. Se Steam Deckem a jeho emulací si totiž nerozumí launcher Ubisoftu. Naštěstí existuje řešení, a tím je testovací verze Protonu, která už si s tímhle problémem poradí, byť nemusí být stoprocentně stabilní. Nicméně je to další příklad toho, jak mohou third party launchery ve hrách komplikovat lidem život.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru