Glaciered nás vezme na Zemi 65 milionů let v budoucnosti

Glaciered nás vezme na Zemi 65 milionů let v budoucnosti

Planeta je pokrytá ledem a hlavním hrdinou je nový druh vyvinutý z ptáků obývající oceán

Zdroj: Studio Snowblind
27. 7. 2022

Nově oznámená hra Glaciered rozhodně nevypadá jako titul, na jaký narazíte každý den. Jde o podmořské dobrodružství od studia Snowblind, které samotný autor popisuje jako nezávislou akční adventuru. I když na první pohled může připomenout snad nějaký prehistorický výlet do minulosti, ve skutečnosti se vydáme do budoucnosti vzdálené 65 milionů let. Země je v tu dobu celá pokrytá ledem a hlavním hrdinou je Tuai – nový druh, který se vyvinul z ptáků. Budeme brázdit oceány a bojovat s nepřáteli v nebezpečném světě, který překypuje životem.

Co se stalo s lidmi? Umrzli, odcestovali na jiné světy, anebo prostě vyhynuli při sledování nepovedených pořadů na Netflixu?

Jenže se tak děje jen pod vodou. Nad ledovou krustou věčné zimy zřejmě nic nepřežilo. V na první pohled nehostinném prostředí prospívají nové druhy, jako je právě hlavní hrdina a jeho druh, který má podle autora v sobě něco z ptáků i dinosaurů. Má vysokou inteligenci i jedinečný metabolismus. Vývojář láká na dynamické souboje s různými predátory v reálném čase, které kombinují útoky na blízko i na dálku. Budeme moci využívat také speciální schopnosti. Svého netradičního svěřence si navíc můžeme upravit k obrazu svému, propůjčit mu specifické dovednosti i pasivní bonusy.

Studio Snowblind nás láká na neobyčejný ekosystém, který by mělo být samo o sobě zajímavé zkoumat. A velmi bych se divil, kdybychom nenarazili na nějaké pozůstatky lidské civilizace. Ostatně, co se stalo právě s lidmi? Umrzli, odcestovali na jiné světy, anebo prostě vyhynuli při sledování nepovedených pořadů na Netflixu, zatímco se jim za okny rozjel nukleární holokaust? Možná se to dozvíme ve hře, možná ne.

Na menší hru se rozhodně nemusí autor stydět za grafiku. Právě naopak. Už teď láká na využití ray tracingu, podporu technologie DLSS a vysoké rozlišení. Studio Snowblind je nový nezávislý japonský tým a momentálně ho tvoří v podstatě jediný člověk – vývojář Kei Šibuja. Glaciered v tuto chvíli míří jen na PC a už má spuštěný oficiální web i profil na Steamu. Zaměří výhradně singleplayer.

Nahlásit chybu v článku

3

Napsat komentář

Další články
Nahoru