Sony představuje program PlayStation Stars

Sony představuje program PlayStation Stars

Bude zdarma a je určen věrným hráčům. Odmění je za hraní, zisk trofejí a plnění úkolů

Zdroj: Sony
14. 7. 2022

Sony přichází s věrnostním programem nazvaným PlayStation Stars, který by měl být spuštěn ještě během letošního roku. Členství v PlayStation Stars je zdarma a zapojeným hráčům zaručí nejrůznější odměny na základě jejich herní aktivity a plnění úkolů. Na hráče rovněž čeká řada digitálních odměn, které mají vycházet z historie PlayStationu a jeho her.

Na každého člena programu čekají body a odměny, jejichž zisk bude podmíněn například pouhým hraním jakékoli hry, které se bude započítávat do kategorie „Monthly Check-In“, jiné budou vyžadovat například zisk určité trofeje, případně rovnou platiny nebo konkrétní umístění ve hře. Body bude možné získat i samotným nákupem v PlayStation Store, což se ale má týkat pouze hráčů, kteří si zároveň platí členství PlayStation Plus. Získané body bude poté možné uplatnit ve zvláštním katalogu, v němž se budou nacházet například prostředky do digitální peněženky nebo i jiné, zatím nespecifikované produkty.

Nevyužívají žádné technologie blockchainu a rozhodně to nejsou NFT.

Zmíněné odměny pak představují „digitální sběratelské předměty“, jak je Sony sama ve svém článku označuje. Půjde o věci související s tématikou her a sérií, které má Sony ve svém portfoliu, v tuto chvíli ovšem není jasné, zda je bude možné vystavovat či s nimi nějakým jiným způsobem nakládat. V rozhovoru pro The Washington Post každopádně zaznělo doplnění, že se v žádném případě nejedná o NFT: „Nemůžete s nimi obchodovat, ani je jakkoli prodávat. Nevyužívají žádné technologie blockchainu a rozhodně to nejsou NFT.“

Ve článku na blogu PlayStationu se z dalších detailů objevuje, že dojde k postupnému spouštění napříč regiony, zatím ovšem není přesně specifikováno, kde se služba objeví nejdříve. Program byl ovšem oznámen i stručným příspěvkem na oficiální české stránce PlayStationu na Facebooku, lze tedy předpokládat, že se jej dříve či později dočkáme i u nás. Sony navíc slibuje, že tyto novinky jsou jen začátkem a v budoucnu PlayStation Stars nabídne ještě více možností.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru