Euro Truck Simulator 2, SCS Software, SCS se rozhodlo nevydat ruské rozšíření ETS2

SCS se rozhodlo nevydat ruské rozšíření ETS2

Heart of Russia bylo v březnu odloženo na neurčito. Kvůli válce ale nemusí vyjít nikdy

Zdroj: SCS Software
31. 5. 2022
Název: Euro Truck Simulator 2 Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , Žánr: Datum vydání: 18. 10. 2012

Čeští vývojáři ze studia SCS Software se rozhodli zrušit DLC Heart of Russia pro svůj Euro Truck Simulator 2. Navazují tím na oznámení z poloviny března, které jsme vám exkluzivně přinesli na stránkách Vortexu i v našem vidcastu. Spoluzakladatel a šéf studia Pavel Šebor spolu s PR a marketingovým manažerem Danielem Němcem tehdy uvedli, že kvůli probíhající válce na Ukrajině by bylo velmi složité takové rozšíření přinést, ať už je řeč o jeho náplni nebo názvu. Jenže zatímco v březnu byl ještě Šebor optimisticky naladěn a v našem rozhovoru připustil, že vydání snad není tak daleko, vývoj situace na Ukrajině přiměl vývojáře situaci znovu přehodnotit a nyní se s Heart of Russia počítá už jen v hypotetické rovině.

Vývojáři v novém blogovém příspěvku rekapitulují to, o čem jsme vás informovali v březnu. Mluví o dobrém pocitu z kvalitně odvedené práce na DLC, které mohlo významným způsobem rozšířit možnosti Euro Truck Simulatoru 2 a jeho blížícím se dokončení. Zmiňují ale také šok v podobě invaze a začátek úvah nad tím, jak k expanzi přistoupit, zda ji vůbec dokončit a následně vydat. „Při vývoji našich her se snažíme být co nejvíce apolitičtí, čímž svým způsobem chráníme hráče před každodenními kontroverzemi,“ říkají vývojáři. Dodávají také, že se jim zamlouvá myšlenka, využít ETS2 ke spojení s ostatními a klidné virtuální návštěvě sousední země místo toho, aby se komunita nechala něčím rozdělovat, to však u Heart of Russia z pohledu SCS nebude možné.

„Protože se naše DLC Heart of Russia přímo týká Ruska a tolika trpících lidí, rozhodli jsme se od vydání DLC upustit, aby nebylo v žádném případě vnímáno jako podpora či tolerance agrese,“ vysvětlují zástupci pražského studia a prostoru pro optimistické vyhlídky už nechávají jen opravdu málo. „Pevně věříme v naději, že hrdý ukrajinský lid zvítězí a utrpení všech skončí. A až přijde čas, aby se Ukrajina obnovila a uzdravila, budeme se snažit najít způsob, jak by naše Heart of Russia mohlo v tomto procesu uzdravování hrát jakoukoli roli. A to pro všechny,“ dodávají vývojáři.

Pokud bychom se měli ještě vrátit k vyjádření Pavla Šebora z našeho rozhovoru, šéf studia přímo naznačil, že uložení k ledu může trvat klidně i deset let. „Nelze teď najít žádnou omluvu nebo výmluvu. I kdybychom veškeré výnosy z DLC věnovali na Ukrajinu, přesto by nám to významná část fanoušků mohla mít za zlé. Že propagujeme něco, co nemáme propagovat. Je to citlivá věc,“ řekl Šebor v březnu a postoj SCS se od té doby nezměnil. Stranou samozřejmě nesmí zůstat zmínka, že české studio nabídlo pomoc svým zaměstnancům z Ukrajiny a jejich rodinám, opakovaně přispěli charitativním organizacím a skrze speciální balíček Ukrainian Paint Jobs Pack v ceně 1 eura přispěli veškerým výtěžkem z prodeje také organizaci Člověk v tísni.

Nahlásit chybu v článku

9

Napsat komentář

Další články
Nahoru