Apex Legends, Electronic Arts, Mobilní Apex Legends startuje v prvních 10 zemích

Mobilní Apex Legends startuje v prvních 10 zemích

Hrát mohou lidé v Austrálii, Mexiku nebo Singapuru. Dojmy z hraní jsou převážně pozitivní

Zdroj: Electronic Arts
9. 3. 2022
Název: Apex Legends Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , Žánr: Datum vydání: 4. 2. 2019

Před koncem února oznámili vývojáři ze studia Respawn, že už za několik dní spustí očekávanou mobilní verzi battle royale akce Apex Legends. Z původního termínu 28. února však bylo uvedení odsunuto a došlo k němu až včera v průběhu noci a stále platí omezení na 10 vybraných zemí. Apex Legends je v tuto chvíli dostupný na operačních systémech iOS i Android v Austrálii, Singapuru, Malajsii, Filipínách, Indonésii, Mexiku, Peru, Argentině, Kolumbii a na Novém Zélandě, nemělo by však trvat příliš dlouho, než se hra podívá i do zbytku světa. Že je na co se těšit, naznačují první záběry z hraní, které se začaly objevovat na YouTube a nutno uznat, že mobilní podání oblíbené akce má co do sebe.

Hned na začátku je nutné připomenout, že Apex Legends Mobile není žádným způsobem kompatibilní s PC či konzolovou verzí. Jde o dvě oddělené verze, podobně jako v případě Call of Duty Mobile, takže není k dispozici žádná forma cross-playe. Zachovává si však svoji free to play povahu, takž až k nám hra dorazí, můžete se do ní pustit bez nutnosti jakékoliv investice. A co vás čeká? Jak už je uvedeno výše, zážitek je takřka identický s tím, který pravděpodobně znáte z velké verze, včetně oblíbených postav, zbraní, hlášek i designu mapy. Ostatně, na hře se pracuje primárně přímo v Respawnu, i když ruku k dílu přiložili také lidé z Lightspeed & Quantum Studios, kteří se podepsali pod populární PUBG Mobile.

Co se týče aktuálního obsahu hry ve zmiňovaných regionech, k dispozici je hlavní mód battle royale na mapě World’s Edge, stejně jako team deathmatch, mini battle royale a arény pro souboje 3v3. K dispozici je devítka hrdinů – Bloodhound, Gibraltar, Lifeline, Wraith, Bangalore, Octane, Mirage, Pathfinder a Caustic s tím, že poslední zmiňovaný se odemyká až na 25. stupni battle passu. Ano, i sociální a obsahové prvky už jsou ve hře také, což jen podtrhuje skutečnost, že vývojáři patrně čekají maximálně na nějakou velkou neodhalenou chybu a již brzy pustí Apex Legends Mobile do světa. Snad i z toho důvodu ale upozorňují, že veškerý progres, který hráči nahrají v dostupné verzi, bude před uvedením finální podoby hry resetován.

Pokud vás zajímá, jak hraní vypadá, koukněte na přiložená videa, nebo vyražte na YouTube. Po stránce vizuálního zpracování i hratelnosti jde zkrátka o Apex a ovládání působí velmi svižně. Vývojáři z Respawnu už dopředu naznačovali, že se na něj speciálně zaměřili a nabízí hráčům také vlastní rozmístění ovládacích prvků, případně volbu jejich velikosti. Zatím se ale zdá, že ve hře je možná až příliš silná podpora míření, což může hru usnadňovat, nejde ovšem o nic, co by nemohlo být v průběhu nadcházejících týdnů a měsíců upraveno.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru